Bennie Vliek

Bennie Vliek (1974) begeleidt (echt)paren die om wat voor reden ook, iemand nodig hebben die een tijdje meeloopt. Verbinding is daarbij het kernwoord. Verbinding met elkaar, tussen de twee partners en verbinding met emoties. De relatietherapie richt zich op het herstellen of verbeteren van deze verbindingen. Bennie onderscheidt zich aan de ene kant door diepgang en door snel de kern op te zoeken. Aan de andere kant neemt hij de tijd en aandacht die nodig is.

Na jarenlang gewerkt te hebben in ondersteunende diensten (leidinggevend, proces- en projectmatig, adviesfuncties) van de gezondheidszorg werd het tijd voor iets nieuws. Gaandeweg kwam het verlangen bij hem om zich meer bezig te houden met de levensvragen van mensen en bij uitdagingen in hun leven. Bennie: 'Mensen begeleiden om zich passend te verbinden in hun verschillende relaties. Dat is mijn drijfveer. In een veilige omgeving kunnen mensen leren van hun eigen ervaringen en kunnen zij experimenteren met nieuwe vaardigheden in hun persoonlijk leven.'

Bennie volgt momenteel de opleiding tot psychosociaal therapeut. De opleiding voor relatietherapie heeft hij gevolgd bij De Roos, bureau voor christelijke hulpverlening.

Bennie werkt vanuit een christelijke visie:
'Mijn identiteit vind ik in mijn geloof in Jezus Christus. De God van de Bijbel laat steeds opnieuw zien betrokken te zijn op het leven van mensen en relaties. Maar ook wanneer je niets hebt met God of het geloof wil ik graag met je oplopen. Mijn benadering is dat ieder mens uniek is. Ieder mens heeft het recht om gezien te worden en een benadering te ontvangen die bij hem of haar past.

Meer informatie over Bennie en zijn werkwijze kunt u vinden op www.bennievliek.nl,