Joëlle Bakhuis

Joëlle Bakhuis (1982) begeleidt sinds enkele jaren echtparen bij diverse hulpvragen. Joëlle werkt naast relatietherapeute ook als psycholoog. Zij kijkt breder dan alleen de relatie en kan ook individueel doelen oppakken met één of beide partners. Ze heeft oog voor mensen en mensen voelen zich vaak echt begrepen bij haar. Joëlle werkt met de methode EFT. Daarbij gaat het niet alleen om communicatie, maar om elkaar een laagje dieper, op hartsniveau, weer te kunnen ontmoeten en open te stellen voor elkaar. Joëlle is christen.

Ieder koppel is weer anders. Maar allemaal zoeken we naar een relatie waarin we onszelf kunnen zijn en waar liefde is. Wanneer er problemen zijn in de relatie kan dit erg veel spanning en verdriet geven. Joëlle: 'Dat ik koppels mag helpen en naast hen mag staan in dit proces vind ik bijzonder om te doen. Ik vind het belangrijk dat beide partners zichzelf kunnen zijn. Ik probeer met beide partners zo'n contact op te bouwen dat zij echt zichzelf kunnen laten zien. Dat zijn waardevolle ontmoetingen.

Christelijke hulpverlening

Joëlle is christen. Als relatietherapeut wil ze zich graag inzetten voor de relatie. Maar dat wil niet zeggen dat er in geen geval begrip is voor de keuze om te scheiden. Soms is er teveel gebeurd en te weinig hoop op herstel. Relatietherapie is dan ook geen verplichting om bij elkaar te blijven, maar een stap om eerlijk naar je eigen gevoelens en die van de ander te kijken.

Investeren

In relatietherapie is alles bespreekbaar. Ook seksualiteit kan aan bod komen. Een relatie gaat vaak niet vanzelf en soms komen er flinke problemen op het pad wat druk legt op de relatie. Maar het is waardevol genoeg om voor te vechten en je voor in te zetten. Veel koppels zijn uiteindelijk heel blij dat ze de stap naar relatietherapie gezet hebben.

EFT

Joëlle is opgeleid in EFT. Emotionally Focused Therapy is een vorm van relatietherapie die uit onderzoek blijkt het best te werken. Dit komt, kortgezegd, doordat het paren helpt elkaar weer te bereiken op hartsniveau. Vaak is er door pijn en teleurstelling emotionele afstand ontstaan. EFT helpt om elkaar te begrijpen en samen moeilijkheden in de relatie aan te kunnen. EFT richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de relatie.

Het komt voor dat er meer problemen spelen bij één van de partners. Bijvoorbeeld onzekerheid en depressie, verliefdheid op een ander, adhd of stressproblemen. Dan kan daar parallel aan de relatietherapie aandacht aan worden besteed.

 

Kijk voor meer informatie over tarieven en wachtlijst op de website van Joëlle via www.praktijkdehorizon.nl of neem contact met haar op via het contactformulier op haar website.